Количка : 0 продукт
Вашата количка е празна.

Абонирай се

Абонирайте се за актуалните ни промоции.

Често задавани въпроси

Парфюмът съдържа между 15 и 30% ароматни масла, парфюмната вода или Eau de parfum – между 8 и 15% ароматни масла, тоалетната вода или Eau de toilette - между 4 и 8 % ароматни масла в концентриран етилов алкохол. Одеколонът или Eau de cologne съдържа от 3 до 5% ароматни масла в разреден, често 70-процентов алкохол (съдържа 70% етанол).

От най-голямо значение е собственият ни вкус. Никога не избирайте парфюм по мостра, пръсната върху памук или в капачката на парфюма или по мостра, която известно време е оставена свободно да диша. Такава мостра не съответства на аромата на затворения парфюм.
Да. Всеки човек има свой специфичен мирис. Това зависи от характеристиките на неговата кожа, от хранителния му режим и други навици. Парфюм, който ухае приятно на един, може да мирише по различен начин върху кожата на друг.

Ароматът на парфюма не се променя, променя се естественият мирис на кожата. Затова понякога имаме усещането, че ароматът е променен.

Да, и то много. Ароматът пряко въздейства върху психиката. Хубавият аромат може много бързо да повиши настроението, но по-силните и интензивни аромати могат да ни накарат да не се чувстваме добре.

Да. Парфюмът не трябва да дразни, да се натрапва. Тук важи правилото "по-добре малко, отколкото много"! През деня е добре да се използват по-леки и свежи аромати, тоалетни води или одеколони. Самите парфюми са подходящи за специални места и тържества. Трябва да се има предвид и сезонът - в топлите дни е добре да избираме леки аромати, каквито са цитрусовите например. През зимата са подходящи по-тежки ориенталски аромати. Но тъй като всеки парфюм е различен, водещото правило е Вашият вкус. Вие знаете най-добре кой е подходящият аромат за Вас.

Всеки парфюм има свой специфичен аромат. Смесването с друг може да наруши интензивността на ароматите и да се получи твърде силна и неподходяща комбинация. Това, от своя страна, може да повлияе негативно на настроението Ви.

Зависи от неговата концентрация. По правило парфюмът се нанася там, където кожата е най-топла, например от вътрешната страна на лактите, но и на косата. Там той ухае най-приятно. Добре ухаят парфюмите върху дрехи от естествени материали или кожа. Не се препоръчва да нанасяме парфюм върху бели дрехи или коприна.

Ако парфюмът не е изложен на пряка слънчева светлина и при температура по-висока от 20 градуса, трайността му е няколко години. Новите парфюми имат пиктограми, които показват колко време могат да се използват след отварянето. Трайността е различна, но варира от 12 до 36 месеца. Оригиналният парфюм в затворен флакон издържа дори по-дълго. Ако един парфюм започне да потъмнява и на капачката му се получи пръстен, това означава че е стар. Киселият аромат е сигнал, че годността на аромата е изтекла.

Парфюмите са абсолютно оригинални и маркови, произхождащи от страните където се произвежда марката. Това може лесно да се провери по баркода на всеки продукт. При търсене на баркода в Google веднага можете да се уверите кой е продукта и къде е произведен. Всички парфюми са запечатани и в оригиналните им опаковки.

Всъщност въпроса би трябвало да бъде: „Защо са толкова скъпи в 'оф-лайн' магазините?”  Магазините за парфюми базирани в моловете и извън тях имат значително по-големи разходи за наем и персонал от онлайн магазините. Потребителите, които са пътували извън България знаят колко струват нормално парфюмите в западна Европа и САЩ – много близо до нашите цени.